Előző
Következő
|
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa |
2018-01-28 17:52:20 |
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csak főzőiskolákban ismerhetnél meg A profi séfek minden trükkjüket titokban tartják, s csak a tanítványaikkal osztják meg őket. Azonban mi összegyűjtöttünk néhány bölcsességet, melyek biztosan hozzájárulnak majd a főzőtudásodhoz. A következőkben olyan trükkökről olvashatsz, melyekkel akár Gordon Ramsay ételeinek ízét is... |
A legtehetségesebb európai |
2011-03-31 12:30:20 |
A legtehetségesebb európai szakácsok: a disznóvér-specialistától a szőlőkockázóig 2011. március 29 Két Michelin csillagos sztár és kevéssé ismert, kísérletező vadóc is található azon a listán, ami Európa legtehetségesebb fiatal séfjeit gyűjti össze. A kontinens már számos olyan séfet villantott, akik zord külsejük ellenére leveszik a nőket a lábukról. Franciaország és Angli... |
Michelin-csillag |
2011-03-16 16:56:09 |
Újabb budapesti étterem, a Vörösmarty téren található Onyx kapott Michelin-csillagot. A fővárosi Vörösmarty téren található, hét éve működő Onyx igazgatója kiemelte: teljes mértékben magyar konyhával, magyar séffel, magyar személyzettel rendelkező étteremről van szó, az itt dolgozó csapat pedig hét éve változatlan. Az Onyx séfje, Szulló Szabina 11 éves szakmai múlttal szintén h... |
Tojásos tészta |
2011-02-19 23:43:27 |
Tojásos tészta Az ősi alapképlet szerint minden tíz deka liszthez egy tojást adunk (esetleg némi olívaolajat is). Összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, formára vágjuk, megfőzzük. A frissen készült, kézzel nyújtott, meg sem száradt tojásos tészta semmivel sem összehasonlítható. Egyes szakácsok azt a megoldást választják, hogy 1 egész tojást 3-4 tojássárgájával h... |
Gordon Ramsay |
2009-10-18 14:50:31 |
Gordon James Ramsay 1966-ban, a skóciai Johnston városában látta meg a napvilágot a család második gyermekeként. Édesapja alkoholista volt, fix munkát csak ritkán talált, így Gordon életének első éveit az állandó, "reménytelen vándorlás" jellemezte. Városról városra költöztek, mígnem 10 éves korában végre letelepedtek Stratford-upon-Avon-ben. 16 éves volt, amikor nővérével e... |
A gasztronómia megcsúfolása |
2009-03-22 20:53:25 |
Így élnek a hazai hírességek? - Sztárok gusztustalanságai Ha valaki kíváncsi rá, hogy (húsz évvel a rendszerváltás után) hol tart a magyar gasztrokultúra, elég, ha bekapcsolja a televíziót. A Hal a tortán című "vendégváró valóságshow" (TV2), illetve a Vacsoracsata nevű... |
Csillagok háborúja |
2009-03-17 23:37:18 |
Főbe lőtte magát a mesterszakács, mert félt a leminősítéstől Századik kiadásához érkezett a gasztronómia Bibliája, a Michelin Guide. A híres-hírhedt csillagok felemelnek vagy elejtenek éttermeket és szakácsokat, a legigényesebbek túl sem élik a Michelin-csillag esetleges elvesztését. Magyar séfet egyelőre nem fenyeget ilyen veszély. Bernard Loiseau francia mesterszakács hat... |
Fejedelmi űrvacsora |
2007-03-22 00:31:13 |
A magyar származású amerikai üzletembert nem lehet akármivel megetetni Jelesre tette le a záróvizsgát a Csillagvárosban Charles Simonyi, aki 1966-ban, 17 évesen vándorolt ki Magyarországról Reuters-felvétel A menü: borban párolt fürjpecsenye, kacsamell kapribogyóval, parmezános csirkefalatok, rizspuding kandíroz... |
ĺnyenc fogások az űrben |
2006-11-25 15:56:27 |
A jövő nem a sci-fi regényekbe illő piruláké és pasztáké, hanem a jó konyháé Az ADF kutatási és kiképzési centruma menüt állított össze, amelyet októberben szállított az űrállomásra az Progressz teherűrhajó. Ducasse azt vallja, hogy az ételnek a világűrben is nemcsak egészségesnek, táplálónak és kiegyensúlyozottnak, hanem ízletesnek is kell lennie, s hogy a jövő nem a sci-fi re... |
Előző
Következő
|
|